Functionaliteit, comfort, veiligheid
en perfecte afwerking.

Orthototaal is gespecialiseerd in het aanmeten, opbouwen en aanpassen van zit- en ligorthesen en onderstellen. Door continue ontwikkeling en de toepassing van nieuwe materialen en technieken hebben wij in de loop der jaren een toonaangevende positie in de Nederlandse markt op kunnen bouwen. Functionaliteit, comfort, veiligheid en een perfecte afwerking zijn daarbij onze uitgangspunten.

Stoffering buitenzijde skai

Skai wordt gebruikt om de buitenzijde van de orthese te stofferen. Skai is een kunstleer gemaakt op basis van PVC. Dit is een zeer sterk product en daarom zeer geschikt voor het stofferen van ortheses

Stoffering binnenzijde platilon

Platilon wordt gebruikt om de binnenzijde van de orthese te stofferen. Dit materiaal bestaat uit een hypo-allergene PU coating op een stretchtricot. Hierdoor is het platilon flexibel en toch waterdicht.

Zoom

Zoomstof wordt gebruikt om de binnenzijde van de stoel te stofferen. Zoomstof is een natuurlijk wolproduct. Door de grote rekbaarheid en het zachte oppervlak biedt het veel comfort.

Hoezen badstof

Badstof wordt gebruikt voor het maken van losse hoezen, het is een katoenen weefsel. Badstof hoezen zorgen voor extra comfort en hebben als voordeel
dat ze uitwasbaar zijn. Tevens geven ze extra bescherming aan de stoffering, waardoor de levensduur verlengd wordt.

Enkele van de door Orthototaal toegepaste technieken zijn:

Bespoke Moulded Seating (BMS)

BMS is gebaseerd op het digitaal aanmeten van een orthese. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een vacuümvorm van waaruit de zit of lighouding digitaal overgenomen kan worden. De uiteindelijke orthese wordt vervolgens door een geautomatiseerd proces altijd perfect naar het digitale model gevormd.

Digital Drape Upholstery (DDU)

DDU staat voor het digitaal en drie dimensioneel stofferen van de orthese. Werkend vanuit dezelfde afdruk die gemaakt is met de BMS, kan de stof voor de orthese spanningsvrij worden gevormd voor een optimale drukverdeling en comfort.

WaterProof Stitching (WPS)

Met WPS worden de bekledingsnaden waterdicht gemaakt. Dit voorkomt het intrekken van vocht in de orthese en resulteert in een hogere kwaliteit en een langere levensduur. Tevens zult u hierdoor minder last hebben van storende geuren.

Onze ortheses kunnen op vrijwel alle onderstellen en frames worden toegepast. Voor de montage worden veelal de door ons ontwikkelde universele systemen gebruikt. Al onze ortheses zijn in combinatie met een aantal geselecteerde rolstoelonderstellen crashtest safe. Speciale montagesystemen en overige individuele aanpassingen behoren overigens ook tot de mogelijkheden.

Zo gaan we te werk

We stellen de pasvorm vast en digitaliseren de pasvorm

de order wordt geplaatst, hierna maken we de pasvorm definitief en volgt voorbereiden van fabricage

de schuimblokken worden gefreesd en voorzien van houten kuipen waarna ze gestoffeerd worden

als het product af is doen we nog een laatste eindcontrole en leveren we bij u af

Voor meer informatie over onze producten download de prijslijst en/of brochure of neem contact op met onze adviseurs.